Posjeta ambasadorice Austrije dr Ulrike Hartmann

Pozitivne  ocjene za implementaciju projekta „Vodosnabdijevanje  i odvodnja  otpadnih voda BiH II“

Vlada Austrije zajedno sa njemačkim KfW-om i Švicarskom razvojnom agencijom SECO učestvuje u realizaciji projekta „Vodosnabdijevanje  i odvodnja  otpadnih voda BiH II“ u našem gradu.

Zanimajući se za tok implementacije  ovog projekta, dr Ulrike Hartmann, ambasadorica Austrije u BiH,  delegacija Austrijske  razvojne  banke OeEB Austria, koja  je  kao  jedan  od strateških finansijskih partnera preuzela garancije za implementaciju projekta, te delegacija KfW banke su se susreli sa Emirom Pašalićem, direktorom JP „ViK“ d.o.o. Zenica i rukovodećim timom za implementaciju projekta.

Ambasadorica  dr Hartmann i zvaničnici ovih finansijskih institucija su upoznati sa  napretkom u realizaciji projekta „Vodosnabdijevanje  i odvodnja  otpadnih voda BiH II“, aktivnostima koje prethode početku realizacije  drugog velikog projekta „Sakupljanje  i tretman  otpadnih voda“, kao i planovima za dalji razvoj i unapređenje  vodovodnog sistema  u Zenici.

Nakon susreta  u sjedištu preduzeća  upriličen  je  obilazak gradilišta magistralne vodovodne  linije koja  će povezati rezervoar Putovići sa  gradskom distributivnom mrežom, a čija  se  izgradnja odvija  i finansira u okviru projekta.

Kategorije