Počinju radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Ulici Potok

Imajući u vidu da stanje vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Ulici Potok nije na zadovoljavajućem nivou, JP ”ViK” d.o.o. Zenica je u proteklom periodu donijelo odluku da se izvrši rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, te da se izgradi potpuno nova kanalizaciona mreža u predmetnoj ulici. U pripremnoj fazi ovog projekta, preduzeće je izradilo tehničku dokumentaciju i pribavilo potrebne dozvole, a 01.07.2024. godine počinju i radovi na izgradnji.

Realizacija ovog projekta je koordinirana između JP ”ViK” d.o.o. Zenica i Grada Zenica, koji će u skladu s usvojenim Planom asfaltiranja gradskih ulica, nakon završetka izgradnje komunalne infrastrukture, izvršiti rekonstrukciju ulice Potok.

Ukupna vrijednost radova koje će izvoditi JP ”ViK” d.o.o. Zenica iznosi približno 355.000KM i preduzeće će ih finansirati vlastitim sredstvima.

Imajući u vidu, da će se uspješnom realizacijom ovog projekta značajno unaprijediti uslovi života i kvalitet usluge, ovim putem molimo stanovnike Ulice Potok za strpljenje i razumijevanje.

Kategorije