ZAVRŠENA IZGRADNJA VODOVODNOG SISTEMA LOPATE

JP ViK d.o.o. Zenica obavještava javnost da je uspješno okončalo radove na izgradnji vodovodnog sistema Lopate. Izgradnjom vodovodnog sistema Lopate su riješeni dugogodišni problemi sa nestašicom vode za sve mještane ovog naselja na obroncima Janjičkog vrha.

Vodovodni sistem Lopate obuhvatio je izgradnju podzemne pumpne stanice i cca 230 metara vodovodne linije. Sve radove na realizaciji projekta, od projektovanja do građevinsko-monterskih radova preduzeće je izvelo vlastitim resursima.

Izgradnjom vodovodnog sistema Lopate su unaprijeđeni uslovi vodosnabdijevanja za potrošače sa ovog područja koji su u prethodnom periodu bili priključeni na gradsku vodovodnu mrežu, te je omogućen priključak preostalih domaćinstava koja su se do sada snabdijevala iz vrlo oskudnih lokalnih izvorišta zbog čega su veći dio godine imali redukcije vode.

Osim toga, veoma je značajno da su uspostavom pouzdanog i kvalitetnog vodosnabdijevanja stvoreni uslovi  za dalji razvoj naselja Lopate.

Ukupna vrijednost investicije unapređenja  uslova vodosnabdijevanja i proširenja gradskog vodovodnog sistema u naselju Lopate iznosi  70.000,00  KM.

Investiciju je u potpunosti finansiralo JP ViK d.o.o. Zenica.

Kategorije