ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA CJEVOVODA U JEVREJSKOJ ULICI

JP ViK d.o.o. Zenica obavještava javnost da je uspješno završena rekonstrukcija cjevovoda DN 250 u Jevrejskoj ulici, na dijelu između raskrsnica sa Titovom ulicom i Bulevarom Ezhera Eze Arnautovića.

Nakon što je dana 29.05.2023. godine došlo do kvara, ekipe JP ViK d.o.o. Zenica su odmah izolovale oštećeni dio cjevovoda i ponovo uspostavile uredno vodosnabdijevanje za sve potrošače.

Uzimajući u obzir obim nastalog oštećenja saobraćajnice te činjenicu da se radi o cjevovodu starom blizu 60 godina, JP ViK d.o.o. Zenica se opredijelilo za totalnu rekonstrukciju oštećenog cjevovoda na pomenutom dijelu Jevrejske ulice.

Odmah se pristupilo izradi projektnog rješenja te su radovi na rekonstrukciji cjevovoda započeli već narednog dana, 30.05.2023. godine.

Tokom prethodnih dana su uspješno izvršeni svi građevinski i monterski radovi na izgradnji novog cjevovoda cijevima od nodularnog liva profila DN 250 ukupne dužine 82 metra kao i prespajanje na čvorištima na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića i Titovoj ulici, nakon čega je linija puštena u funkciju.

Svo vrijeme izvođenja radova, vodosnabdijevanje potrošača je bilo uredno.

Radove na rekonstrukciji cjevovoda su izveli radnici JP ViK d.o.o. Zenica, pri čemu je preduzeće vlastitim sredstvima i finansiralo troškove izgradnje.

Vrijednost ove  investicije iznosi približno 75.000,00 KM, a u narednim danima će biti izvršena sanacija javne površine asfaltiranjem u punoj širini ulice u kojoj su izvođeni navedeni radovi.

JP ViK d.o.o. Zenica

Kategorije